Allsång – Inte bara för pensionärer och schlagerälskare!

Handen på hjärtat, vad är det första man tänker på när man hör ordet allsång? De allra flesta av oss tänker direkt på gamla allsångsledare som Bosse Larsson som i sin gula kostym vaggar fram och tillbaka medan han på gotländska sjunger ”Summan kummar me sol yvar hällmark u stain, yvar förfädars bain, yvar martall, yvar ain…” allt medan regnet öser ner över publiken som sitter huttrande under sina paraplyn och försöker hänga med i hans takt.

Eller på Lasse Berghagen som, medan han sjunger på ”Stockholm i mitt hjärta”, trycker upp sin mikrofon i ansiktet på en tondöv stackars man från Floda som för första gången i sitt liv är med på TV. Hela Sverige får höra en samling av toner och ord flyga ur munnen, inte nödvändigtvis rätt ord på rätt plats och tonerna byter gärna plats och krockar med varandra.

Men det gör inget! Allsång är roligt även om man inte kan orden helt och hållet, allsång är glädje och lycka och definitivt inte alls något som bara äldre människor tycker om. Tack vare våra moderna allsångsledare så får vi se många olika genrer och får vara med och sjunga i låtar från många härliga artister.

Moderna sånger för både äldre och yngre publik

Även om allsången är minst lika populär idag som den var för 40 år sedan så är det kul att se att de väljer att förnya sig när det kommer till val av låtar. Idag kan vi få höra både gamla slagdängor, uppblandat med lite häftigare rockmusik. Har du någon gång spelat slots på nätet så har du kanske stött på Jim Hendrix slot, och då hört hans låtar som spelas där. Många av hans sånger skulle fungera att spela på en allsång eftersom publiken består av både människor som kanske växt upp med hans musik och människor som gillar musik från 60 och sjuttiotalet med lite tuffare tempo.

Nu behöver man ju inte snurra på slots maskiner för att kunna lyssna på bra musik, det räcker ju med en dator, en skivspelare eller en CD-spelare. Sätt igång en låt med Måns Zelmerlöw och rocka loss bara, så är du snart varm i stämbanden och kan sjunga med i allt från ”Ace of Spades” med Motörhead till ”Min älskling du är som en ros” med Evert Taube.

Våga fråga

De allra flesta allsångsledare som jobbar idag har ett färdigt manus som de har förberett i god tid innan föreställningen. Det gör att det inte finns så stort utrymme för att hitta på något under resans gång. Du kan däremot alltid kontakta dem via sociala medier eller mail och där be om vilka låtar du gärna skulle ha med. De är ofta lyhörda och tar gärna med sånger som sticker ut, så våga fråga! 

Glädjande allsång
Allsång året om
Allsång är ett roligt sätt att höja tempen för ert event! Välkommen att kontakta oss för ett förslag på en professionell allsångsledare eller boka allsång i dag!
Allsångstipset
När du spelar casino kan du vinna och därmed sjunga allsång!