Allsångens historia

Att sjunga tillsammans har förmodligen funnits så länge människan existerat. Inom fotbollen så har man sjungit hejarklackssånger tillsammans för att stötta sitt lag till framgång och som stöd i samband med förluster. I kyrkan har man sjungit psalmer tillsammans i samband med dop, bröllop och begravningar. Musik och sången har förenat människor genom tiderna och kan även splittra människor, beroende på vad syftet med sångerna har varit och i vilka sammanhang som sångerna sjungits.

Allsång i Sverige

I Sverige anordnades Allsång på Skansen första gången 1935 och har anordnats av olika allsångsledare som exempelvis Bosse Larsson och Måns Zelmerlöw. Intresset för allsången har varierat genom tiden och på 2000-talet fick Skansens allsång ”konkurrens” av Göteborgs ”Allsång på Liseberg” och den svensk-norska samproduktionen ”Allsång på gränsen”.

Man kan se Melodifestivalen som en slags gemenskap och samhörighet – flera sånger från Melodifestivalen har blivit framgångsrika allsånger och även olika sommarplågor har blivit hits vi minns och gillar att sjunga tillsammans med andra människor.

Varför inte vara med och skapa historia och anordna allsång tillsammans med dina vänner och bekanta? Kontakta gärna allsang.nu för att samtala om hur ni kan anordna en egen allsång!

Glädjande allsång
Allsång året om
Allsång är ett roligt sätt att höja tempen för ert event! Välkommen att kontakta oss för ett förslag på en professionell allsångsledare eller boka allsång i dag!
Allsångstipset
När du spelar casino kan du vinna och därmed sjunga allsång!