Skönsjungande stjärnor, eller?


En standardfråga under intervjuer brukar oftast vara ”vad tycker du om för musik?”, och våra absolut mest älskade idrottsstjärnor är inga undantag. Det är ofta man har slagit upp tidningen för att läsa sporten, och istället fått upp en intervju som behandlar vilken musik landslaget helst tränar till eller vilka instrument idrottarna kan spela. Här kan du läsa på om sportspel och betting.

Att musik och sport hänger ihop kan nog alla hålla med om. När man tänker på det är vi många som måste ha lurarna i öronen när vi är ute och springer, står på gymmet eller slår några hinkar på golfbanan. Att lyssna på musik kan höja pulsen, få oss inspirerade och få oss att ge det extra järnet när vi kutar mot mål. Men… Vissa idrottsstjärnor har valt att ta steget ännu längre. Inte bara tycker de om musik, de bestämde sig för att spela in sin egen. Nedanför följer några exempel på idrottsstjärnor som nu även kan skriva musikartist på CV:t.

Pernilla Wiberg


Pernilla Wiberg, världsstjärna i slalom flera gånger om och idag även hotellmanager, tv-personlighet och kommentator. Men visste ni att hon 1991 spelade in sin singel ”Privilege”? Känner ni inte till den, bli inte allt för besvikna. ”Privilege” blev ingen hit, vare sig hos fans eller musikkritiker, men ”Pillan” var lika glad ändå. Hon vann folkets hjärtan med snö och slalom, och ingen singel i världen kan ta det ifrån henne.

Tennislegenderna


1991 verkar ha varit året då våra svenska idrottsstjärnor gick in i studion. Mats Wilander, tennisspelare, spelande in låten ”När man har funnit glädjen” blinkandes på en gitarr. Även om låten inte var en jättekatastrof fick den ett väldigt svalt mottagande. Men det stoppade inte vår Mats, som bestämde sig för att spela in ännu fler låtar – dock ännu mindre kända.

Tennisstjärnorna verkar ha en extra stark kärlek till musiken. 2009 spelade Andy Murray in i raplåten ”Autograph” och även om man inte kan påstå att han är en skönsjungande fågel blev låten en hit och han hyllades över hela världen som en kille som kan bjuda på sig.

För några år sedan, februari 2012 för att vara korrekt, deltog bland annat ishockeyproffset Henrik Lundqvist och tennislegenden John McEnroe i en välgörenhetsgala på Manhattan, New York. De båda stjärnorna gick upp på scen och gjorde sitt bästa för att rocka loss till bland annat Kings of Leons låt ”Use Somebody”. De fick stående ovationer och det är ingen tvekan om att de båda herrarna drog in pengar till välgörenhet, men Henriks egna kommentar ”Är det högt? Ja, själv hör jag ingenting av vad vi spelar”, säger nog allt.

Skönsjungande stjärnor
(Fotot taget av Edwin Martinez https://www.flickr.com/photos/rhythmstrip/)

Drömma kan man, men att sjunga är tyvärr inte för alla. Även om det är helt underbart att våra allra mest älskade idrottsstjärnor bjuder på sig själva, det gör dem nästan ännu mer älskvärda, så borde några av dem håll sig till sina idrotter. Som man brukar säga, ”Don’t quit your dayjob…”.

Glädjande allsång
Allsång året om
Allsång är ett roligt sätt att höja tempen för ert event! Välkommen att kontakta oss för ett förslag på en professionell allsångsledare eller boka allsång i dag!
Allsångstipset
När du spelar casino kan du vinna och därmed sjunga allsång!